НАЧАЛО

ПРОЕКТИ

ЗА НАС

КОНТАКТИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проекти

Система за гласуване в етажна собственост

 

nVote

В началото на 2009 година, Народното Събрание прие промените в Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС). Сред многобройните промени се оказа и начина на гласуване при провеждане на Общи събрания на сградите в режим на етажна собственост. В стремежа си към по-справедливо вземане на решенията, Законодателят постановява, че гласът на всеки собственик е пропорционален на притежаваните от него идеални части от сградата. Този нов елемент съществено затруднява оперативното провеждане на всяко едно Общо събрание. Докато при по-старите жилищни блокове с приблизително еднакви площи на отделните обекти (апартаменти) е възможен известен компромис, то при случаите на ново стоителство, където разликата в площите (иделаните части) между два дори съседни апартамента, достига десетки пъти, такива компромиси не са възможни.

За да подпомогне оперативното провеждане на Общи събрания, особено в големите апартаментни комплекси, екипът на НСолюшънс ЕООД разработи системата nVote. С нейна помощ, провеждането на регистрация и гласуване в процеса на Общо събрание на сграда в режим на етажна собственост от всякакъв размер, вече изисква само компютър с принтер и връзка към интернет. Системата не изисква инсталация върху клиентския компютър. Необходим е само стандартен интернет браузър.

При правилна организация, регистрацията на една бюлетина съставена от 1 до 5 обекта в сградата, отнема около 45 секунди. Това време в общия случай е по-кратко от необходимото такова за сверяване на законоизискуемите пълномощни. През цялото време, докато тече регистрацията, Управителят или председателят на Събранието има възможност да бъде непрекъснато информиран в реално време за кворума в залата.

В зависимост от броя на регистрираните за участие в Общото събрание бюлетини, процесът по въвеждане на гласуванията отнема няколко минути. Резултатите биват отпечатани под формата на протокол на преброителната комисия секунди след това.

Въпреки първоначалния замисъл, nVote да е само система за гласуване, отговаряйки на изискванията на клиентите, днес тя предлага ред допълнителни функционалности подпомагащи работата на домоуправителя:

Екипът на НСолюшънс винаги е готов да отговори на специфичните изискванията на своите клиенти, через създаването на допълнителни модули към системата.

Какво е необходимо за да използвам nVote?
Процесът по подготовката и стартирането на Вашата версия на nVote протича в няколко етапа.

1. Получавате в електронен вариант своеобразен въпросник. В него трябва да попълните всички необходими данни, описващи етажната собственост (адрес, идеални части, РЗП, имена и площи на отделните обекти в сградата и др.)

2. След като се убедим в техническата коректност на данните, наш администратор създава необходимите бази данни, като по този начин отпада необходимостта Вие да въвеждате всички данни ръчно в системата, като в същото време Ви предпазва от неволни грешки.

3. Через e-mail получавате web адрес, потребителско име и парола за достъп до специално конфигурираната за Вас nVote.

4. Използвайки данните от т.3, получавате достъп до административната документаци и напълно конфигурирана система за гласуване. nVote разполага с онлайн документация, но въпреки това болшинството клиенти предпочитат да тестват системата неколкократно преди деня на събранието. Това, разбира се, е възможно, но след приключването на тестовете е необходимо да уведомите екипа ни, за да възстановим системата в състоянието й преди пробите.

5. В края на деня в който се провежда събранието, състоянието на системата автоматично се архивира, като по този начин се гарантира сигурността на данните.

Цени и начин на плащане
Цените за достъп до системата се определят според потребностите на конкретния потребител и размера на етажната собственост. Най-често срещаните варианти са:

Свържете се с Нас, за да уточним Вашите потребности. По-подробна информация можете да намерите в раздел "Контакти".НАЧАЛО ПРОЕКТИ ЗА НАС КОНТАКТИ